» Новини » Амелін про наслідки “Кремлівської доповіді”: глобальні ринки для Росії звузяться

Амелін про наслідки “Кремлівської доповіді”: глобальні ринки для Росії звузяться

Джерело: “Прямий

Американці послідовні, вони крок за кроком змушують Росію до миру або до повернення статусу-кво, де була захищена демократія, захищались межі країн в рамках світового законодавства.

Про це в ефірі “Прямого” в програмі “Ситуація” з Тарасом Березовцем розповів співзасновник “Українського інституту майбутнього”, директор програми “Економіка” Анатолій Амелін.

“Що ми бачимо для України? Влітку, коли був прийнятий санкційний закон, він передбачав цілу низку дій щодо посилення української енергетичної незалежності та енергетичної незалежності Європи від Росії. Зараз ті санкції, які застосовують, їх наслідки важко передбачити, але більша частина людей з цього списку або має нерухомість в Америці, або діти там навчаються, або родичі там живуть. Таким чином для них це більше психологічний удар”, – розповів він.

Амелін наголосив, що 2018 рік в Росії – це рік президентських виборів і він не виключає, що “кремлівська доповідь” є одним з інструментів створення певного фону навколо майбутніх виборчих кампаній і процесів, що з цим будуть пов’язані.

Крім того, він додав, що світові інвестори тепер будуть максимально уникати можливості пересікатись з російськими компаніями.

“Тому що великі публічні компанії щорічно звітують з ким вони працюють, які контракти підписують. Це означає, що глобальні ринки для Росії звужуються, можливості зменшуються. З іншої сторони, для України відкриваються можливості, якщо ми цим зможемо скористатись”, – зазначив він.