» Новини » Кандидатів у ДБР почнуть екзаменувати у найближчі тижні

Кандидатів у ДБР почнуть екзаменувати у найближчі тижні

Джерело: Судово-юридична газета 

Комісії з відбору закінчують обробку документів, що надійшли, оголошують тестові завдання і вже намагаються визначити оптимальний прохідний бал для кандидатів.

Зовнішня комісія з відбору на керівні посади в Державне бюро розслідувань закінчує обробку 730 заявок кандидатів на 27 посадових позицій. В кінці травня підведуть остаточні підсумки і оголосять про перехід до наступного етапу конкурсу – кваліфікаційного тестування на знання законодавства України.

Про це «Судово-юридичній газеті» повідомив член зовнішньої комісії Денис Монастирський.

За його словами, комісія зіткнулась з тим, що частина документів заявників не зовсім відповідає умовам конкурсу, переважно, за формальними ознаками.

«Наприклад, згідно з умовами, кандидату необхідно надати оригінали документів, а той направив копії. Крім того, не завжди з наданих документів можна встановити досвід його роботи в області права», – пояснює член комісії.

Втім, було прийнято рішення посприяти кандидатам. Завтра, 15 травня, на офіційному порталі Кабінету Міністрів з’явиться оголошення, згідно з яким кандидати на керівні посади в ДБР отримають можливість до 21 травня виправити помічені невідповідності та дослати в комісію необхідні документи.

Наприкінці травня зовнішня комісія остаточно підведе підсумки за кількістю кандидатів і одночасно прийме рішення про дату і час проведення тестування.

Завчасно, 23 травня будуть оголошені тестові завдання.

За даними Дениса Монастирського, синхронно готуються до тестування і дві внутрішні відбіркові комісії ДБР.

«Комісія, що проводить конкурс на посади в центральному апараті, вже закрила протокол з обробки отриманих документів. Як відомо, після старту цього конкурсу, що не звернув необхідної уваги потенційних кандидатів, були пом’якшені кваліфікаційні вимоги і кількість бажаючих взяти участь у конкурсі різко зросла. Зараз на 219 посад в адміністративні служби та слідчі управління центрального апарату претендують близько півтори тисячі осіб», – повідомив Денис Монастирський.

Друга внутрішня комісія ще обробляє отримані документи претендентів на 455 посад в територіальні управління ДБР (по 65 посад в кожен з 7 регіонів). Точну кількість заявників не називають, але зазначають, що бажаючих набралась достатня кількість. В кінці травня-на початку червня тут також сподіваються перейти до тестувань.

Одночасно всі три комісії вже замислюються над визначенням оптимального прохідного балу для кандидатів на етапі тестування, щоб на наступний етап перейшли найбільш підготовлені фахівці.

Народні депутати також спробують заповнити законодавчі прогалини в діяльності ДБР. 17 травня Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності вкотре збирається винести в зал парламенту законопроект № 5395 авторства народного депутата Миколи Паламарчука, який суттєво доопрацьовано, і який покликаний привести профільний закон у відповідність до вимог КПК, доповнити структури Бюро підрозділами, що здійснюють оперативно-розшукову діяльність, і передати повноваження з відбору керівників середньої ланки у внутрішні комісії.