» Новини » Затишшя перед бурею: UIF готує аналітичний прогноз на 2018 рік

Затишшя перед бурею: UIF готує аналітичний прогноз на 2018 рік

Незалежний аналітичний центр Український інститут майбутнього (UIF) готує “Прогноз на 2018 рік” про виклики та можливості для України та світу.

Більшість експертів UIF погоджуються, що 2018 рік буде перехідним до більш складного 2019-го.

“Дискусії щодо сценаріїв наступного року показують, що в політичному плані рік буде досить спокійним, а в економічному – на нас чекають серйозні виклики. 2018-й ми в Українському інституті майбутнього характеризуємо як “затишшя перед бурею”, оскільки по-справжньому складним буде саме 2019, на який припадають вибори президента і Верховної Ради, а також виплата державного боргу понад 8 мільярдів доларів”, — каже виконавчий директор Українського інституту майбутнього Віктор Андрусів.

“Прогноз” представляє собою аналітичний звіт на майбутнє, що є результатом дослідження сьогодення у напрямках міжнародної та внутрішньої політики, національної безпеки та оброни, економіки, у тому числі — енергетиці й інфраструктурі, правоохоронної та судової системи та освіти.

“Прогноз 2018 від Українського інституту майбутнього” – це вже друге спільне дослідження-передбачення Українського інституту майбутнього. Перший “Прогноз – 2017” був виданий у рік заснування аналітичного центру, ознайомитися із документом можна на офіційному сайті uifuture.org.