» Новини » Вибори у Грузії: чи варто чекати змін в українсько-грузинських стосунках?

Вибори у Грузії: чи варто чекати змін в українсько-грузинських стосунках?

80% громадян Грузії підтримали проєвропейський курс розвитку країни – саме така сумарна кількість виборців віддала свої голоси за проєвропейські партії, – заявив Лінкольн Мітчел, експерт Інституту дослідження війни і миру Колумбійського університету, під час міжнародної конференції “Україна і Грузія: шлях до демократії”, організованої Українським інститутом майбутнього. На його погляд, новий парламент продовжить дружню політику щодо України.

Його оптимізм розділяє Гіоргі Канашвілі, виконавчий директор «Кавказский дом»: “За останні роки Грузія зробила значний поступ у процесі “європеїзації” у плані культури та демократії, у тому числі у свободі слова: грузинські ЗМІ стали незалежними, чого не можна було сказати під час правління Саакашвілі”.

Тим не менше, Леван Цуцкірідзе, виконавчий директор регіонального офісу Голландського інституту багатопартійної демократії, вважає, що у Грузії ще не завершено процес реформування і держава досі потребує змін: “Ми повинні рухатись у Європу. Грузія слабкіша, ніж європейські країни, багато ще не зроблено. Подивимось, чи буде готова “Грузинська мрія” до впровадження реформ. Хочеться сподіватись, що партії скоро позбавляться від політичної спадщини Саакашвілі і стануть насправді дієвими партіями, а не популістичним втіленням сподівань”.