» Новини » Ігар Тишкевич про скандал із Саакашвілі: Захід вже реагує

Ігар Тишкевич про скандал із Саакашвілі: Захід вже реагує

Політичний експерт Українського інституту майбутнього у коментарі “Радіо Свобода” щодо затримання Міхеїла Саакашвілі наголосив на тому, що Україна не розуміє важливості такого поняття як “державна система” і бореться за режими.

Uifuture.org наводить уривок із матеріалу “Радіо Свобода“.

Читайте також Три головні наслідки прориву Саакашвілі

– Пане Тишкевич, як Ви оцінюєте, варто було це все, щоб на дах Саакашвілі вискочив, потім, коли його заблокують, вирватися? Може, взагалі не варто було його пробувати заарештовувати, а просто повістку до суду?

Ігор Тишкевич: Петро Порошенко правильно сказав, що наметове містечко видихалося. Навіть марш нібито за закон чи нібито за імпічмент – не так й багато людей зібралося. Українські праві збирають на свої щорічні свята набагато більше. При цьому праві не проходять у владу.

В столиці держави Україна дві найпотужніших спецслужби не можуть доставити людину з точки А в точку Б!

Я не маю сумнівів, що ДПУ і СБУ зібрали певний пакет доказової бази, можуть і хочуть його опублікувати… Отримуємо. Саакашвілі на даху. В столиці держави Україна дві найпотужніших спецслужби України не можуть доставити одну людину з точки А в точку Б! Немає нічого найбільш мобілізуючого для опонентів влади, ніж те, коли влада розписується у неспроможності захистити навіть елементарні свої інтереси.

В українських медіа на Саакашвілі не особливо звертали увагу. І раптом це прізвище звучить на тлі того, що у президента, у ГПУ, у СБУ негативні рейтинги… Саакашвілі озвучує якісь свої тези. І тільки після цього (!) генпрокурор виступає з доказами. Вибачте, сіли маком і нажили собі проблем.

Захід вже реагує. Якщо раніше ще вірили словам з Києва, то зараз вже розмова навіть не на підвищених тонах.

Єврокомісія ухвалила рішення зачекати з черговою допомогою Україні у розмірі 600 мільйонів євро, допоки Київ не виконає кілька умов, зокрема щодо створення системи ефективної боротьби з корупцією. Це вже не попередження, це вже ляпас – хлопці, ви або робите, або ж до побачення. Заява від 4-го числа. З цитати Рекса Тіллерсона: «Для України немає сенсу боротися за своє тіло на Донбасі, якщо вона втрачає свою душу в корупції». Їм (американцям – ред.) глибоко наплювати, хто, які режими. Вони дивляться на таку річ, як державна система. Те, що ми, на жаль, не розуміємо…

Інтерв’ю Ігара Тишкевича про скандал з Саакашвілі в ефірі UKRLIFE TV