» Новини » Україна має реальні шанси до 2030 року стати Східноєвропейським авіаційним хабом

Україна має реальні шанси до 2030 року стати Східноєвропейським авіаційним хабом

Україна має реальні шанси стати Східноєвропейським авіаційним хабом до 2030 року.   Потенційно може з’явитися Київський авіаційний вузол (Бориспіль, Жуляни, Гостомель) із пасажиропотоком обсягом 40 мільйонів осіб.

За 12 років з’являться спеціалізовані лоукост-аеропорти. Але для цього необхідно інвестувати в авіаційну інфраструктуру від500 до 600 млн. дол. у найближчі  2 роки. Це відносно невелика сума, проте ефект передбачається значний.

Також потрібне масове надходження  лоукостерів. Громадяни вкрай потребують зниження цін на авіабілети. Якщо цього не зробити, зростання пасажиропотоку буде значно менше за наявні  28%. Українці не зможуть забезпечити платоспроможний попит за цін, що є зараз.  

Цікавим  є рішення щодо будівництва авіаційних вантажних терміналів. У 2018 році в Україні є карго-термінали для обслуговування вантажних літаків лише у Борисполі.  Ідеальна карго-інфраструктура у майбутньому можлива в аеропорту, що стоїть на перетині автомобільних трас і має підведену залізничну гілку. Потенційние місто—кандидат – Біла Церква.

Що перевозити? Товари високої доданої вартості (цифрова електроніка) або такі що швидко псуються (харчі).