» Новини » ​Святкуй майбутнє: команда UIF відзначила першу річницю програмування країни

​Святкуй майбутнє: команда UIF відзначила першу річницю програмування країни

Аналітичний центр “Український інститут майбутнього” (UIF) відсвяткував першу річницю з дня заснування.

День народження, 22 травня, засновники та експерти першого українського think tank провели за важливою дискусією із представниками Адміністрації президента, Служби безпеки Україні, народних депутатів та експертів з новітніх технологій.

“Саме в цей день ми організували важливий для суспільства України захід – засідання круглого столу на тему блокування соцмереж та російських цифрових продуктів. У певному сенсі ця подія стала символічним результатом річної роботи: були представлені різні думки з цього болючого питання. Був повний зал гостей, я нарахував 5 камер та помітив безліч журналістів у залі”, – проекоментував виконавчий директор “Українського інституту майбутнього” Віктор Андрусів.

Читайте: Блокування VK, OK, 1C: крок до тоталітаризму чи захист інформаційної безпеки України?

За словами директора, одним із свідчень успіху роботи Інституту є, зокрема, можливість представникам полярних думок почути і зрозуміти один одного.

“Я бачив як представники різних позицій спокійно, без ненависті продовжували розмову. І це було дивно, оскільки пости, блоги та коментарі цих самих людей ще кілька днів назад були сповнені образ і ненависті. В цьому я і побачив цінність нашого заходу – не для галочки, не для спонсора, а для сутнісного обговорення реальної проблеми та роздумами над рішеннями, абсолютно різними людьми, яким не байдужа ця країна, – зауважив Андрусів.

Пізніше директор та засновники “Українського інституту майбутнього” поділилися власними враженнями та емоціями від роботи організації за рік.

Читайте: Володимир Шульмейстер приєднався до Українського інституту майбутнього

Спогади та привітання започаткували флешмоб у соцмережах під хештегом #UIF_birthday.

Нижче публікуємо відгуки без змін.

Тарас Березовець, співзасновник:

Рік тому, 22 травня 2016 року, був юридично зареєстрований Український інститут майбутнього. Для України рік – це занадто мало, для інституту – це занадто багато. Завдяки партнерам, усьому колективу інституту і нашим колегам я зрозумів, як багато в Україні мотивованих, освічених і талановитих людей. Дякую вам усім за те, що вірили та підтримували. У нас є Україна, є сили і є прекрасне майбутнє.

Читайте: Тарас Березовець в ООН: “Гібридна війна – хто наступний?”

Тарас Березовець із учасниками брифінгу “Трамп і його команда: чого чекати Україні

Віктор Андрусів, виконавчий директор:

Рік – це дуже мало. Це такий малий термін, який ані для історії, ані для майбутнього ні про що особливо не свідчить. Разом із цим, озираючись назад, мені здається, що за цей час вдалось створити потужну аналітичну команду, яка думає про національні інтереси впершу чергу, і середовище, яке чекає на прогресивні продукти, побудовані саме на національних інтересах. Найближчим часом ми порадуємо вас новими доповідями на такі теми:

– Межі стійкості російської економіки

– Білорусь: стан, динаміка, можливості та загрози

– Три роки окупації Криму

– Освіта у ХХІ ст.: кращі світові кейси та український контекст

– Вплив правих на судові системи в ЄС

У цих доповідях буде багато нового і несподіваного. Не все “перемога”, але й далеко не все “зрада”.

За рік довелось отримати і багато критики. З чимось можна погодитись, а щось доведеться ігнорувати.

Можливо, UIF сьогодні не так багато говорить саме про майбутнє, як мав би, судячи зі своєї назви.

Нажаль, ще не вдалось заснувати напрямок щодо технологій майбутнього, енергетики, децентралізації, охорони здоров’я тощо. Але “Рим не один день будувався”.
Прогнозування і розмови про майбутнє – це рівень, до якого треба дійти. Розвинути відповідний потенціал, отримати належну практику. Водночас, УІМ не створений
говорити про майбутнє. Він створений, аби розробляти модель успішного майбутнього України, а це складна, кропітка аналітична робота.

Слідкуйте за нашою діяльністю, приєднуйтесь до нас онлайн та офлайн.

Нам сьогодні 1 рік! Вже 1 рік.

Читайте: Реформи з Facebook: читачі UIF розкритикували поліцію та запропонували дієві рішення

Віктор Андрусів в “Українському інституті майбутнього”

Юрій Романенко, співзасновник:

Сьогодні 1 рік із дня юридичної реєстрації Українського інституту майбутнього. Так закрутилися, що мало не забули.

Юрій Романенко на лекції “Державний переворот”

Анатолій Амелін, співзасновник:

Нам, українцям, важко домовитися про минуле, важко домовитися про сьогодення, але всіх нас може об’єднати успішне майбутнє, яке ми самі будуємо для себе та своїх дітей.

Рік тому шість небайдужих громадян України об’єдналися і створили «Ukrainian Institute for the Future» для «програмування» успішного майбутнього нашої країни.

За цей рік було чимало успішних проектів, знакових зустрічей, доповідей, презентацій і івентів.

Але найцікавіше в нас та в України попереду.

Із чим Вас і вітаю!

Читайте: Анатолій Амелін про план Гройсмана: “Я не побачив там головного”

Анатолій Амелін та Володимир Шульмейстер готують план круглого столу на тему “Земельна реформа”.

Микола Скиба, експерт програми “Освіта та компетенції майбутнього”:

Чому я вірю у цей проект і співпрацюю в UIF. Ось кілька простих причин:

1. Це інституція у процесі становлення. Вона ще не досконала, не відшліфована, але націлена на розвиток. Отже це ситуація, де виразніше відчуваєш результати власних зусиль.

2. Це простір інтелектуального багатоголосся і часом запеклих дискусій. В яких народжується, якщо не істина, то енергія думки.3. Це команда крутих експертів: Анатолій Амелін,Віктор, Тарас Березовець, Андрусів, Олександр Євсєєв, Надія Коваль, Яна Лаврик, Денис, Монастирський, Ігар Тишкевич, Ольга Хоменко, Володим Шульмейстр – я далеко не завжди буваю з вами згоден в деталях. Але в цінностях інтелектуальної відповідальності та спрямованості у майбутнє, ми on the one desk.

4. Це амбітний проект. Покликаний сформувати адженду для конструктивних сил, які будуть готові взяти відповідальність не від виборів до виборів. А до досягнення довгострокових цілей.

Нагадуємо, що у п’ятницю, 26 травня в “Українському інституті майбутнього” відбудеться круглий стіл на тему перспектив земельної реформи в Україні.