» Новини » Ігар Тишкевич: “Держава, неспроможна правильно застосувати насильство, зникає”

Ігар Тишкевич: “Держава, неспроможна правильно застосувати насильство, зникає”

Політичний експерт Ігор Тишкевич обговорив події 9 травня у Дніпрі, а також розповів про те, скільки насправді ветеранів в Україні, та ким є люди, які виходять на мітинги до «Дня перемоги».

Нижче публікуємо уривки з інтерв’ю для програми BUGÜN з Ларисою Волошиною на телеканалі ATR.

Ветеранські огранізації говорять про те, що в Україні більше мільйона ветеранів. Міністерство соціальної політики України публікує дані, які говорять, що ветеранів в Україні на сьогоднішній момент 1 230 000 000 осіб, Пенсійний фонд говорить про більше ніж 800 000 осіб. Як це?

– Давайте почнемо по порядку. Хто це використовує? Тут є кілька чинників. З одного боку, не варто відкидати внутрішній фактор. У нас немає єдності у Верховній Раді, у нас політичний спектр досить розбитий, і зіграти на протиріччях, у тому числі й бажати їх, може частина політичних сил усередині. Причому, як «справа», так і «зліва» – усі. Друге – природно, зовнішні сили, тому що теза Російської Федерації, котра виправдовує втручання в Україні: «Ураїна – це failed state [не відбулася – ред.]» Тобто, Україна не може (нібито) відбудувати свою політичну систему, а тому потребує зовнішнього керівництва.

Тобто, ви вважаєте, що це була демонстрація нашої неспроможності?

– Акція, де держава втрачає право на насильство, де держава не може правильно застосувати наявний інструментарій насильства, демонструє нездатність держави, скажімо так, контролювати свої території.

Читайте також:

Скільки в Україні реальних ветеранів Другої світової війни