» Новини » У протистоянні Саакашвілі та Порошенка ставки підвищуються — Тишкевич

У протистоянні Саакашвілі та Порошенка ставки підвищуються — Тишкевич

Політичний експерт Українського інституту майбутнього Игар Тишкевич проаналізував події навколо Саакашвілі та розповів українським представникам ЗМІ про значення цих подій для українського суспільства, їх можливі сценарії і наслідки.

uifuture.org публікує добірку публікацій Ігаря Тишкевича про Саакашвілі.

Ukrlife.TV

“Зараз ставки підвищилися. З кожним прорахунком вони дедалі підвищуються, підвищуються, і варіантів хорошого виходу з ситуації стає менше — як для однієї, так і для іншої сторони”, — заявив Ігар Тишкевич в інтерв’ю Ukrlife.TV.

Основні моменти інтерв’ю: 00:25 — Ситуація з Саакашвілі; 8:45 — Роль Курченка; 13.00 — Передісторія справи Саакашвілі; 22:30 — Порошенко зав’яз у справі Саакашвілі; 28:08 — Хорошого виходу в ситуації Саакашвілі немає; 31:04 – Грузія може втрутитися на стороні української влади; 36:40 — “Російська зима” в Україні; 41:20 — Сварка Луценка з американцями.

Радіо Hayat

В інтерв’ю Радіо Hayat Ігар Тишкевич заявив, що “Затримання” Саакашвілі — черговий провал силовиків.

Тишкевич вважає, що історія з Саакашвілі істотно вплине на сприйняття України на міжнародній політичній арені. “Захід уже реагує”, — заявив експерт в інтерв’ю “Радіо Свобода”.

В аналітичній статті “Фактор Саакашвілі, битва з НАБУ та нові проблеми для української демократії” Тишкевич зазначає, що теза про те, що “українська влада заарештовує особистого ворога Путіна” може підірвати частку й без того розлючені суспільства. Це те, що і потрібно Кремлю — заради такого можна або Курченка дійсно підтягнути, або імітувати участь останнього в фінансуванні кампанії Саакашвілі. Щодо грошей, то навіть півтора мільйона доларів на таку чудову інформаційну операцію Кремлю не шкода: на простих тролів витрачається значно більше.