» Новини » Путін сформував на Донбасі політичну самоідентичність

Путін сформував на Донбасі політичну самоідентичність

Джерело: 5 канал

Поки працюють вітчизняні дипломати, намаганнями Путіна в ОРДЛО формується політична самоідентичність.

Позицію щодо миротворчої місії ООН на сході Україна узгодила з міжнародними партнерами, однак нині тривають переговори з Росією, яка всіляко намагається просувати свій варіант миротворців. Про те, чого чекати від російського лідера Володимира Путіна, в ефірі “Інформаційного дня” на “5 каналі” розповів експерт програми міжнародної і внутрішньої політики Українського інституту майбутнього Ігор Тишкевич.

“Є лідери трьох держав, які узгодили свою позицію (Україна, Франція та Німеччина – ред.), і логічно, що в телефонній розмові Меркель якимось чином донесла цю позицію або, принаймні, деякі тези до Путіна і спробувала почути його відповідь, його реакцію. І може бути так, що реакція Путіна буде зведена саме до старої пропозиції про охорону місії ОБСЄ”, – припускає експерт.

Водночас, він нагадує, що поки працюють дипломати, на окупованих територіях формується “самоідентичність”.

“Росія торгуватиметься до останнього, і для неї вигідно певною мірою зацементувати статус КВО і створити передумови для подальшого розвитку, якщо можна казати, такої політичної самоідентичності на окупованих територіях. Бо тут треба дивитися правді в очі: на цих територіях вже підростає своя, якщо не політична еліта, то принаймні, в них формується власна ідентичність”, – констатує Тишкевич.

Він також додає: “Введення миротворчої місії – це лише інструмент врегулювання ситуації на Донбасі, а не панацея”. Детальніше про це – дивіться у відео: