» Новини » Презентація дослідження “Реформи ринку електроенергії в Україні” в науковому центрі ім. В. Вілсона

Презентація дослідження “Реформи ринку електроенергії в Україні” в науковому центрі ім. В. Вілсона

Сьогодні у Міжнародному науковому Центрі імені Вудро Вілсона (Вашингтон, США) експерт з питань енергетики Українського інституту майбутнього Prokip Andrian презентує дослідження “Реформи ринку електроенергії в Україні: виклики та можливості”.

Нагадаємо, що в рамках загальнонаціональної серії реформ Україна запровадила новий закон про реформування ринку електроенергії. Даний закон надає можливість синхронізувати українську енергетичну систему з Європейською мережею операторів електроенергетики (ENTSO-E) та інтегрувати Україну на європейський ринок. Чому ці реформи важливі і які є переваги, недоліки та потенційні наслідки для України та її сусідів?
Під час цієї панелі розглядатимуть дані питання та обговорюватимуть висновки нової доповіді “Реформи ринку електроенергії в Україні: виклики та можливості”, яка забезпечує оцінку як гіпотетичного успіху, так і невдачі реформи ринку електроенергії в Україні.

відео за посиланням: https://www.wilsoncenter.org/event/electricity-market-reforms-ukraine-challenges-and-opportunities?fbclid=IwAR3c–rBmROr0RN4yaAgdqG0K5CmE7vVg0_-MA0cYHYqbVX8Ia5w9WzadX0 

Більше інформації про потенційні наслідки реформи дізнайтеся у дослідженні УІМ  “РЕФОРМУВАННЯ РИНКУ ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТИКИ УКРАЇНИ” за посиланням.