» Новини » Глен Грант про проблеми та перспективи української армії

Глен Грант про проблеми та перспективи української армії

        У новому випуску програми «Євроінтегратори»  на каналі  ObozTV Глен Грант — член Ради реформ у 2016-2017 роках та експерт Українського інституту майбутнього поділився думками з приводу проблем та перспектив української армії.

        Перш за все, Глен назвав ефективні реформи України у сфери оборони. Важливу роль відіграв 2014 рік, коли країна почала рухатись у бік НАТО та ЄС та відходити від російського вектору, а це змінило спосіб мислення усіх людей. На думку експерта, для України шлях в НАТО – це можливість спільних навчань з країнами, чиї армії досягли високого рівня майстерності у бойовій сфері. Тому ці навички згодом застосовуються українцями на передовій. Друга позитивна зміна відбулась у логістиці – покращився процес закупівлі нової військової форми та  постачання продовольчих  товарів до лінії розмежування. І по третє, в армії з’явилась рівноправність жінок та чоловіків.

Глен також зауважив, що українська армія досі діє за радянською системою, а треба прагнути до принципів НАТО, бути динамічними, рухатись лінією розмежування та діяти вночі. Для цього потрібно забезпечувати військових кращим обладнанням, зокрема нічним, аби ворог мав менше шансів атакувати у темний час доби. Крім того, важлива  належна робота з кадрами, а саме рекрутинг та тренування.

         Також мова йшла про проблеми армії, серед яких система взаємовідносин між чоловіками і жінками в армії,  випадки з  порушенням закону та корупцією, в яких фігурують солдати та офіцери, а такі проблеми не відповідають вимогам НАТО. Обороноздатність України також має багато слабких сторін, серед яких флот, у якому мала кількість кораблів, недосвідчені повітряні сили, та чимало техніки, неспроможної вступити в бій. Але Глен згадав про потужну  силу України- військові, які захищають свою країну та будуть готові дати відповідь, і битися до смерті.

        Експерт порадив розробити систему оборони, де важлива роль Президента, структурувати РНБО, організувати штаби для ведення оборони на всій території, продовжувати військові навчання, приймати кваліфіковані кадри, створити  військовий комітет, який слідкуватиме за поточним станом бойових дій. Глен додав, що такі кроки дадуть комплексне бачення усіх проблем та допоможуть боротися не лише з військовими атаками, а і економічними, політичними, дипломатичними і т д.

Повний матеріал читайте та дивіться за посиланням: Росія може закрити прохід кораблів до Одеси — підполковник британської армії