» Новини » Про те, як французи будуватимуть нашу інфраструктуру, а українці – індійську

Про те, як французи будуватимуть нашу інфраструктуру, а українці – індійську

ФОТО: city-adm.lviv.ua 

Яка міжнародна співпраця у сфері інфраструктури потрібна Україні? Яка форма взаємодії з зарубіжними партнерами є перспективною, а яка провокує “геноцид українського народу”? Розповідає директор програми “Інфраструктура майбутнього” UIF Володимир Шульмейстер. 

– Бажання будь-якої західної компанії виходити на нові ринки збуту – це прекрасно. А бажанням  держави має бути захист національних інтересів. Україна не захищає їх протягом довгих років. І у сфері інфраструктури також. Завдання захищати національні інтереси мало бути під час закупівлі локомотивів General Electric. Якщо «співпраця» з іноземними фірмами буде відбуватись за цією ж схемою, то я, як громадянин України, який платить податки, категорично проти цього. І це одна з причин, чому я буду голосувати проти всіх, хто підписував договір з General Electric, на виборах президента цього року».

Французька компанія Alstom заявила, що зацікавлена у співпраці з нашою  країною. Міську інфраструктуру в Україні справді потрібно оновлювати. Але чи залучення іноземних фахівців є необхідністю?

В Україні є свої спеціалісти, – зазначив Володимир Шульмейстер. –  Наприклад, є працівники метрополітену, які сьогодні будують метро у двох містах Індії, а не в Україні. У нас відсутній належний менеджмент, який не може залучати фахівців до роботи. Тому вони змушені залишати країну через некомпетентність нашого уряду.

«Подібне «співробітництво» з зарубіжними компаніями – це ні що інше, як піар напередодні виборів. Я вважаю, що це геноцид українського народу, винищення нашого населення. Через те, що українці залишають країну, до нас будуть їхати не французи, а араби, африканці і китайці», – говорить він.

Таким чином, уряд хоче, щоб люди бачили, що у нас працюють іноземні фахівці. Але насправді ті, хто хоче інвестувати, роблять це без піару. Піаром займається держава, яка насправді не повинна втручатися в економіку. Тільки тоді все запрацює.

За допомогою подібних кроків уряд захищає лише свої інтереси, а не національні.

Інтереси своєї країни захищають Америка, Росія та Індія, які залучають кваліфікованих працівників з інших країн. А наш уряд думає лише як втриматися у кріслі.

«Співпраця з іноземцями – це добре, якби ми брали у них кращі технології для інфраструктури. Адже інфраструктура – це така галузь, яка має мультиплікатор інвестицій на ВВП. Наприклад, можна вкладати гроші у модернізацію під’їзних шляхів УЗ або в побудову бетонних доріг, чи у спорудження метро з максимальною складовою локалізації. В такому випадку один інвестований долар дає три долари до ВВП.

Французи зацікавлені в оновленні міського транспорту в Україні. Французький виробник залізничної техніки і рухомого складу Французький виробник залізничної техніки і рухомого складу Alstom має намір взяти участь в оновленні міського рейкового транспорту в Україні.

Про це Центру транспортних стратегій повідомив виконавчий директор компанії Анрі Пупар-Лафарж, повідомляє ЄП.