» Без категорії » Прес-сніданок Міжнародного екологічного руху POP (Protect Our Planet) Movement Ukraine (захід від партнерів UIF)

Прес-сніданок Міжнародного екологічного руху POP (Protect Our Planet) Movement Ukraine (захід від партнерів UIF)

1 липня, в понеділок, о 10 годині ранку в будинку «Освіторії» на вул. Мазепи, 1 відбудеться прес-сніданок Міжнародного екологічного руху POP (Protect Our Planet) Movement Ukraine.

Лауреат Нобелівської премії миру Доктор Раджендра Пачаурі та всесвітньо відомий антрополог Томас Рейтер разом з українськими бізнесом та громадськими діячами ознайомлять із основними завданнями руху «Збережи нашу планету».

Зокрема існування та всесвітнє розповсюдження руху пов’язано із реалізацією Цілей Сталого Розвитку, затверджених  ООН. Подолання глобальних викликів негативних змін навколишнього середовища можливе лише через залучення відповідальних лідерів з усіх сфер діяльності суспільства. Тому відповідальні бізнесмени, науковці та громадські діячі ініціювали розвиток руху «Збережи нашу планету» в Україні. Важливим завданням сталого розвитку є впровадження інноваційних технологій без шкоди навколишньому середовищу заради росту економіки,  процвітання бізнесу та блага людства.

 

Учасникам прес-сніданку повідомлять:

  • причини створення руху «Збережи нашу планету» (The Protect Our Planet (POP) Movement Ukraine);
  • результати Першого українського фестивалю для молоді;
  • плани руху щодо реалізації глобальних Цілей Сталого Розвитку в Україні та приклади такої роботи в світі;
  • інформацію про всеукраїнський конкурс екологічних ініціатив серед молоді та представлення проекту переможця в Мексиці.

 

Спікери:

Доктор Раджендра Пачаурі (Dr. Rajendra K. Pachauri) — Нобелівський лауреат у сфері зміни клімату. Доктор Р.К. Пачаурі – головний ментор міжнародного руху POP (Protect Our Planet) і президент Всесвітнього форуму зі сталого розвитку. З 2002 по 2015 роки він очолював Міжурядову групу експертів зі зміни клімату (IPCC). В 2007 році отримав Нобелівську премію миру. Він є колишнім головою і засновником Інституту енергетики і ресурсів Нью-Делі (TERI). Професор Пачаурі займав посаду директора Єльського інституту клімату і енергетики (YCEI), після чого його запросили на посаду старшого радника.

 

Томас Рейтер (Thomas Reuter) — старший віце-президент Міжнародного союзу антропологічних і етнологічних наук. Всесвітньо відомий антрополог також є членом виконавчої ради Міжнародної ради з соціальних наук, членом ради Future Earth (Азія), членом Всесвітньої ради Академії Мистецтв та Наук, а також експертом IPBES. Наразі Томас працює над проектом «Стійкість харчової системи в Індонезії: підхід Моральної Економіки».

 

Ігор Ліскі — український інвестор, голова ради директорів групи компаній «Ефективні інвестиції». Ігор є випускником програми відповідального лідерства Aspen Ukraine та членом правління Канадсько-української торговельної палати. Пан Ліскі ініціює освітні та бізнес проекти, які націлені генерувати ідеї згідно з екологічними трендами в світі.

Наразі він закінчує програму Executive MBA в бізнес-школі Said University of Oxford.

Наталія Погожева — громадська діячка у сфері глобального врядування та сталого розвитку.

Заступник Фінансового керівника та координатор Всесвітньої Академії Мистецтв та Наук в Україні.

Оксана Нечипоренко — директор громадської організації Global Office, автор найбільшої в країні ініціативи з навчання українців іноземним мовам GoGlobal та GoCamp. Оксана займалась розвитком та становленням Единбурзької бізнес-школи в Україні та працювала над імплементацією проекту «Реанімаційний пакет реформ».

 

Акредитація для ЗМІ

Надія Кравченко +380 63 577 88 09, e-mail: [email protected]

 

Інформаційна довідка

Рух «Збережи нашу планету» (The Protect Our Planet (POP) Movement) — це ініціатива, створена для обміну інформацією та знаннями з активною молоддю заради досягнення Цілей Сталого Розвитку (ЦСР), прийнятих ООН. Сталий розвиток має на меті зробити світ кращим для людства, задовольняючи потреби сьогодення без шкоди для здатності майбутніх поколінь задовольняти власні потреби. Наразі розбіжність у знаннях та обізнаності спричинює й інерцію щодо впровадження рішень по зміні клімату на місцевому, національному та глобальному рівнях. Та враховуючи той факт, що молодь у віці від 10 до 24 років становить майже 25% населення світу, створення глобального молодіжного руху має надзвичайно велике значення. Рух «Збережи нашу планету» мобілізує молодь у всьому світі, щоб прийняти колективні дії, необхідні для зменшення наслідків зміни клімату та досягнення Цілей Сталого Розвитку.

 

Ініціатори запуску POP Movement в Україні:

  • Green Education
  • Effective Investments
  • Global Office

 

Залишити Коментар