» Новини » Євген Єнін обійняв посаду заступника директора та керівника проекту по боротьбі з контрабандою в Українському інституті майбутнього

Євген Єнін обійняв посаду заступника директора та керівника проекту по боротьбі з контрабандою в Українському інституті майбутнього

Для когось – довгоочікувана відпустка, а для когось – нова посада та нові робочі виклики. У Команді UIF ще одне призначення. За результатами конкурсу посаду заступника директора Інституту та керівника проекту по боротьбі з контрабандою (проект підтриманий PMI), обійняв екс-заступник генпрокурора України Євгеній Єнін.

Загалом Євген має більш ніж двадцятирічний стаж військової служби, роботи на дипломатичному та правоохоронному напрямках, дві вищі освіти та володіє трьома іноземними мовами. Захистив кандидатську дисертацію, присвячену питанням придністровського врегулювання. 

Протягом останніх 3-х років роботи у ГПУ Євгеній опікувався питаннями міжнародно-правового співробітництва. Йдеться про спецконфіскацію до бюджету у 2017 році 1,5 млрд. дол. США, успішну співпрацю зі США (результатом якої стало повернення в Україну близько 700 тис. дол., вихід на «фінішну пряму» в процесі повернення грошей Лазаренка), екстрадиції «всесвітнього короля шахраїв» Жильбера Шиклі до Франції, передачі італійським правоохоронцям «правої руки» Сільвіо Берлусконі, проведення низки міжнародних операцій по боротьбі з наркоторгівлею та кіберзлочинністю.

Сам Євгеній Єнін одним з головних здобутків під час своєї служби у ГПУ вважає встановлення довіри з боку міжнародних партнерів.

“Без довіри на жодну допомогу у поверненні в Україну ВІП-втікачів чи вкрадених у українського народу грошей розраховувати не доводилося б”, –  зазначив він.

Протягом майже 4-х років був заступником Посла України в Італії, де активно протидіяв російській пропаганді в умовах агресії в Криму та на Донбасі, координував зусилля чисельної української громади в Італії.

Перед цим майже 6 років працював на румунсько-молдовському напрямку, в т.ч. у складі Посольства України в Молдові, брав участь у переговорному процесі з придністровського врегулювання. Серед практичних здобутків – створення «Українського дому» в Тирасполі та початок трансляції 7 українських телеканалів в умовах тотальної проросійської орієнтації керівництва невизнаної республіки. 

Має досвід роботи на оперативних посадах у СБУ та у Службі зовнішньої розвідки.

Указами Президента України був нагороджений Орденом за мужність третього ступеня та Орденом за заслуги.