» Новини » Поринь у майбутнє: «Візія України 2030»

Поринь у майбутнє: «Візія України 2030»

Результат дворічних напрацювань експертів Українського інституту майбутнього книгу «Візія України 2030» можна придбати у книжкових магазинах та через інтернет на «Саміт-Книга».

Усі роки незалежності Україна рухалась хаотично, не розуміючи свого шляху – чого прагне досягти та яка її роль у світі. Не було чіткої візії свого майбутнього, своєї ідентичності та унікальності. А така держава, яка не має власного проєкту майбутнього, стає ресурсом для інших – у кого вже є свої проєкти й чітке бачення розвитку!

У книзі «Візія України 2030» експерти Українського інституту майбутнього відповідають на запитання: у якому напрямку рухатиметься світ у найближчі десять років, які нові технології та тренди змінять буденне життя людини, які проблеми будуть актуальними у 2030 році, і як людство даватиме цьому раду. А головне, у візії є відповідь на питання: яке місце матиме Україна в новому світі.

Автори книги сформулювали бачення української економіки через 10 років: якими стануть промисловість, інфраструктура, освіта, туризм, медицина, армія та інші галузі. У книзі йдеться й про те, які спеціальності та професії матимуть попит, а які зникнуть, які навички варто опанувати, щоб стати конкурентоспроможними у сучасному світі, та про безліч інших аспектів життя українців.

«Візію України 2030» написано з майбутнього. Тут наша держава знайшла своє місце на світовій мапі як центральноєвропейський оператор безпеки й водночас виробничий майданчик, екологічно чистий супермаркет, центр високотехнологічної культури та розробок, впливовий енергетичний гравець, логістичний хаб, привабливий туристичний напрямок тощо.

Тож уявіть, що ви опинилися у 2030 році й спостерігаєте за змінами у світі та в Україні за останні десять років.