» Новини » Достойна пенсія для українців. Чи є шанс її отримати?

Достойна пенсія для українців. Чи є шанс її отримати?

Дефіцит Пенсійного фонду іноді відіграє для влади роль якоїсь «чарівні палички» у виправданні зростання або просто збереження рівня податків. Таку думку на 112.ua висловив експерт економічних програм UIF Данило Монін.

«Говорячи про дефіцит ПФУ, ним часто маніпулюють, виправдовуючи небажання лібералізації бізнес-середовища, якщо є брак коштів для виконання соціальних зобов’язань держави, тобто про зниження податків не йдеться.  Брак коштів змушує збільшувати доходи для покриття витрат, а потім підвищувати  останні», – пояснює експерт позитив для влади від нестачі коштів у ПФУ на виплату пенсій.

Данило Монін зазначив, що зараз кошти Єдиного соціального внеску  та трьох інших соціальних фондів направляють до ПФУ.

«Якщо ж все надходження з ПФУ направити відразу в держскарбницю, то пенсіонери тільки виграють від цього, адже виплата їм пенсій буде соціально захищеними статтями, які урізати або не виконувати не можна», – говорить про альтернативу дефіциту ПФУ експерт.

На думку Данила Монина, в цілому проглядаються деякі позитивні тенденції – бажання уряду скоротити витрати, падіння дефіциту Пенсійного фонду України щодо ВВП до менш як 4% в 2020 році.

Данило Монін, експерт економічних програм UIF

Вперше опубліковано: 112.ua