» Новини » Ігар Тишкевіч: Білорусь розігрує цікаву політичну комбінацію

Ігар Тишкевіч: Білорусь розігрує цікаву політичну комбінацію

Фото: Укрінформ

Білорусь почала широку політичну комбінацію, яку ми побачимо до вересня 2020 року. На цьому наголосив експерт програми «Міжнародна і внутрішня політика» Українського інституту майбутнього Ігар Тишкевіч на своїй сторінці у соцмережі «Фейсбук».

 

«У суботу проходила зустріч Путіна і Лукашенка, яка закінчилася нічим. Зараз російський президент відправився в Париж для участі в складному для нього заході, який так само може провалитися. І тут з Білорусі приходять дивні новини: ексначальник Генштабу ВС Білорусі, депутат Парламенту Олег Білоконев, заявляє, що Білорусь готова до спільних навчань з НАТО, йдуть навіть переговори про можливі формати. Але це з тією умовою, що НАТО буде розуміти: наш стратегічний союзник – це Росія», – пише експерт UIF.

 

Водночас, зазначає Ігар Тишкевіч, це відбувається на тлі візиту начальника італійського Генштабу, в рамках якого обговорюється участь білоруських військових у миротворчій місії в Лівані. За словами Білоконева, Білорусь не може відправити миротворців до Лівану, оскільки це рішення ухвалює ООН. А глава контингенту в Лівані – Італія, тому все залежить від них.

 

«Нарешті недавно пройшли зустрічі білоруського керівництва з політичним керівництвом Австрії, Фінляндії та Швеції. Три нейтральних країни, які називали як можливих учасників ​​миротворчої місії на Донбасі. І далі візит італійців, які вже працюють в Лівані», – додає експерт.

 

Одним словом, зауважує Ігар Тишкевіч, клубок інтересів досить цікавий. Він включає внутрішньополітичні аспекти, напругу на російському напрямку та українські процеси.