» Новини » 5 місяців роботи нового парламенту засвідчили слабку реалізацію програми партії «Слуга Народу», – Амелін

5 місяців роботи нового парламенту засвідчили слабку реалізацію програми партії «Слуга Народу», – Амелін

5 місяців роботи нового парламенту засвідчили слабку реалізацію програми правлячої партії «Слуга Народу»

 

Слабка реалізація власної програми і практично повна відсутність економічної політики правлячої партії «Слуга Народу» – результат роботи нового парламенту в турборежимі. На цьому наголосив директор економічних програм Українського інституту майбутнього Анатолій Амелін на своїй сторінці у соцмережі «Фейсбук».

 

За словами експерта, українська економіка вже показала тривожні дзвіночки: дефіцит бюджету понад 100 млрд грн, втрати експортерів і бюджету внаслідок неузгоджених дій Кабміну і Нацбанку.

 

Це стосується й виконання програми партії «Слуга Народу».

 

«Питання стратегії в дискурсі політиків і державних діячів немає (Парламент може і повинен затверджувати стратегічні напрямки розвитку, в рамках яких Кабмін розробляє стратегію); ринку землі немає і не факт, що з’явиться в наступному році; податку на виведений капітал немає; нульової декларації немає; відсутня підтримка інноваційної економіки (єдиний приклад – фонд, який дає 25 тис. дол на стартапи); відсутня підтримка експортерів (експортно кредитне агентство не працює, торгових представників в посольствах немає, підтримки експортерів у промо немає; ФОПів утискають», – зазначив Анатолій Амелін.