» Новини » Анатолій Амелін: Без стратегічної мети й прагматичного порядку Україна приречена на стагнацію

Анатолій Амелін: Без стратегічної мети й прагматичного порядку Україна приречена на стагнацію

Українським можновладцям час змінити красиві казки, яким вже 28 років, на стратегічну мету й прагматичний порядок. Про це пише на своїй сторінці у соцмережі «Фейсбук» директор економічних програм Українського інституту майбутнього Анатолій Амелін.  

Як зазначає експерт UIF, на польському сніданку в Давосі лідери східноєвропейських країн активно обговорювали новий економічний союз. Йдеться про «БалтоЧорноморський союз» (БЧС), або ж «Міжмор’я» («Intermarium»). У цьому геополітичному проєкті немає України. До слова, додав Анатолій Амелін, на сніданку України теж не було.

«Ми як завгодно можемо пускати слину і говорити про великий потенціал розвитку нашої багатої країни; важливу роль України в інфраструктурному проєкті Китаю «Один пояс, один шлях»; неможливість Балто-Чорноморського союзу без України. Але по факту, віз і нині там. Поки у наших лідерів не з’явиться стратегічне бачення, Україна буде приречена на стагнацію. Падатиме промислове виробництво, а українці їхатимуть на заробітки за кордон», – резюмує Анатолій Амелін.