» Новини » Андрій Помазанов: В уряді відбудеться заміна окремих гравців, Гончарука не чіпатимуть

Андрій Помазанов: В уряді відбудеться заміна окремих гравців, Гончарука не чіпатимуть

Експерт з реформування правоохоронних органів, органів юстиції та судової гілки влади UIF Андрій Помазанов сумнівається у відставці чинного прем’єр-міністра Олексія Гончарука. Експерт констатує, що уряд працює недосконало, але глобальне його переформатування буде болючим ударом як для парламенту (бо складно буде знайти голоси), так і для Володимира Зеленського. Про це експерт UIF заявив під час прямого ефіру на «5 каналі».

«Зеленський чітко розуміє, що кардинальна кадрова перестановка, коли ще не сплив річний строк імунітету уряду, прем’єр-міністра, буде негативом. Навіть, якщо президент знайде суперменеджера, який почне рятувати країну, хто це буде, де він його візьме? Будь-яка кандидатура, яка розглядатиметься Зеленським, потраплятиме під величезний об’єктив й буде «розстріляна» до того, як стане прем’єр-міністром гіпотетично», – зазначив Андрій Помазанов.

 Водночас, наголосив експерт, через відсутність стратегії в чинного уряду немає жодних перспектив.

 «У вузьких колах ми називаємо Гончарука прем’єром-ліквідатором. Фактично він ліквідовує навіть те хороше, що було розпочате до нього», – додав Андрій Помазанов.

 Зважаючи на це, прогнозує експерт UIF, в уряді відбудеться заміна окремих гравців.

«Відбудеться зміна від 3-х до 5-ти міністрів. Можливо, буде підсилено уряд Гончарука віцепрем’єрами або міністрами, які зможуть розібратися в тій чи іншій галузі. Сьогодні потрібно розділити непоєднувані міністерства, наприклад, Міністерство енергетики та захисту довкілля, Мінаргополітики і Міністерство економічного розвитку і торгівлі України. Це дасть людям розуміння, хто за що відповідає», – підкреслив Андрій Помазанов.