» Новини » Павло Клімкін: «Платформа примирення» працює проти об’єднання українського суспільства

Павло Клімкін: «Платформа примирення» працює проти об’єднання українського суспільства

Ідея так званої «платформи примирення» працює на Росію. У цьому вигляді її потрібно зупинити, аби не зашкодити єдності українського суспільства. Про це пише на свої сторінці у соцмережі «Фейсбук» керівник програми європейських, регіональних та російських досліджень Українського інституту майбутнього Павло Клімкін. Так експерт прокоментував спробу радника секретаря РНБО Сергія Сивохо презентувати в Києві так звану «платформу примирення».

«У цій «платформі примирення» хибно абсолютно все: назва, адже ніхто з нас з українськими громадянами на Донбасі не сварився, фронтмен, який абсолютно не сприймається значною частиною суспільства і до того ж любить говорити про внутрішній конфлікт в Україні, відсутність дискусії у суспільстві, як власне має виглядати гуманітарний діалог з мешканцями окупованого Донбасу. Це хибний підхід, який лише збурює емоції. Все це дискредитує саму ідею гуманітарного діалогу, який реально потрібний, а головне – працює проти об’єднання українського суспільства й політичної нації», – зазначив Павло Клімкін.

Перед гуманітарним діалогом, наголосив експерт, необхідно провести суспільну дискусію, визначивши лідерів і модераторів, яким довіряє суспільство, а потім починати відкриту для всіх розмову.