» Новини » Антон Геращенко: На українців чекає війна за виживання

Антон Геращенко: На українців чекає війна за виживання

Попереду на українців чекає війна за виживання, тому від дотримання умов карантину залежить сьогодні їхнє життя. Про це заявив заступник міністра МВС України, співзасновник Українського інституту майбутнього, директор програми реформування правоохоронної та судової систем Антон Геращенко в ефірі ток-шоу «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

«У кожній країні боротьба з епідемією нагадує стрибок у холодну воду. Можна стрибнути швидко, як це зробив Китай, Південна Корея, ввівши жорсткі карантинні заходи й перемогти епідемію на етапі розвитку. Або ж поступово заходити в холодну воду… Сьогодні Великобританія вводить жорсткий карантин. Завірю вас, що і Швеція, і Нідерланди через декілька днів введуть жорсткий карантин. З часів епідемій, які викошували мільйони людей, ніхто не придумав іншого методу, крім тотального карантину в тих випадках, коли відсутня протиотрута або вакцина. На жаль, людство ще не перемогло віруси, які засновані на базі вірусу грипу. Щороку цей вірус мутує, на грип хворіють всі ссавці. Тому я хотів би застерегти всіх нас від очікувань, що імунітет українців відрізняється від імунітету італійців, іспанців тощо», – зазначив Антон Геращенко.

Він підкреслив, що наразі структура МВС працює стабільно, за чітким планом. Завдання правоохоронної структури держави – збереження стабільності, безпеки, забезпечення карантинних заходів.

«Дільничні й патрульні поліцейські приступають до масового вибіркового контролю умов дотримання карантину. Якщо цих заходів буде недостатньо, державі доведеться звернутися до мобільних операторів й здійснювати відповідний контроль через моніторинг мобільних мереж», – повідомив Антон Геращенко.

При цьому він закликав всіх громадян, які приїжджають в Україну, 14 днів перебувати на самоізоляції, бо від цього залежить майбутнє боротьби з епідемією коронавірусу.

Антон Геращенко також прокоментував рівень злочинності в Україні за останні тижні.

«Сьогодні МВС веде відкриту політику. Ми відстежуємо рівень злочинності. За останні два тижні зростання злочинності немає. Але очевидно, що коли відбувається зубожіння населення, злочинність зростає. Ми до цього готові й дамо гідну відсіч», – наголосив Антон Геращенко.