» Новини » UIF розробляє мобільний додаток для визначення симптомів коронавірусу

UIF розробляє мобільний додаток для визначення симптомів коронавірусу

Найближчими днями Український інститут майбутнього представить інтернет-версію додатку для телефону, що допомагатиме визначити симптоми COVID-19. Про це повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна» з посиланням на сторінку  виконавчого директора Українського інституту майбутнього Віктора Андрусіва у соцмережі «Фейсбук».

Ключовими функціями додатку буде: тест симптомів; інформування всіх, хто контактував з потенційним хворим; інформування користувача про перелік кроків, які необхідно зробити в разі підозри на COVID-19; попередній запис до лікарні, аптеки, магазину; геолокація найближчих випадків захворювання;
допомога іншим; push-повідомлення про важливі новини та інформацію щодо COVID-19; корисні посилання й контакти.

Водночас співзасновник Українського інституту майбутнього, співкерівник Штабу боротьби з поширенням епідемії коронавірусу в Києві Ігор Ліскі на своїй сторінці у соцмережі «Фейсбук» закликав ІТ-бізнес долучитися до цього проєкту.

«Це надасть можливість скоординувати допомогу звичайних українців лікарям, незабезпеченим та самим собі. Насамперед потрібна експертиза, допомога у погодженні архітектури й пошуку помилок у додатку. Хто може швидко і якісно «запилити» або профінансувати, звертайтеся до Віктора Андрусіва», – зазначив Ігор Ліскі.