» Новини » Сергій Носенко: Потрібно переглянути всі обмеження через коронавірус й перейти до політики реальної допомоги

Сергій Носенко: Потрібно переглянути всі обмеження через коронавірус й перейти до політики реальної допомоги

 

Українська влада повинна нарешті перестати займатися піаром, а розумно комбінувати обмеження через коронавірус й економічний інтерес. На цьому наголосив координатор програми залучення інвестицій Українського інституту майбутнього Сергій Носенко.

«Зараз Україну на місяць закрили. В країні поки є гроші, а там буде видно. Бюрократи всіх мастей міряються здатністю заборонити. Ось це заборонити, не пускати, сидить глибоко у нашій свідомості. Однак, кожна людина в будь-якій, навіть самій ризикованій ситуації, повинна мати усвідомлений вибір. Відібрати це право не може ніхто. Сьогодні необхідно проінформувати населення про наслідки коронавірусу. Наприклад, що система охорони здоров’я практично зруйнована, і в разі чого, навряд вона зможе надати допомогу, тому ви або бережете себе і близьких, або ризикуєте», – зазначив він.  

В Україні, констатує Сергій Носенко, відбувається навпаки. Чиновники знову все вирішують, попри думку населення. Однак, зауважив експерт UIF, над вірусами вони не мають влади.

«Закривати ресторани безглуздо, оскільки люди все одно ходять в магазини тощо. Може краще забезпечити дистанцію між столами, перевіряти температуру у відвідувачів? Насправді віруси є справжніми господарями на цій планеті та не збираються нам доповідати, як вони поширюються. Що робити, якщо восени буде ще одна хвиля? Тримати країну закритою, а економіку заблокованою? Ні, звичайно. Вірус є, і він поширюється. Багато хто вже перехворів і навіть не помітив. Тому необхідно терміново переглядати всі обмеження й переходити до політики реальної допомоги людям», – переконаний Сергій Носенко.