» Новини » UIF запрошує до участі у проєкті щодо зменшення масштабів контрабанди

UIF запрошує до участі у проєкті щодо зменшення масштабів контрабанди

Запрошуємо приєднатися усіх зацікавлених осіб до групи з обговорення змін до законодавства, покликаних зменшити масштаби контрабанди у зовнішній торгівлі країни!

Український інститут майбутнього реалізує даний проєкт з метою вивчення контрабанди та впливу цього явища на економіку, суспільні відносини, політику як в цілому по території Україні, так і в її прикордонних регіонах.

До групи увійдуть:

  • Працівники інших аналітичних центрів, що вивчають питання контрабанди та транскордонної торгівлі;
  • Народні Депутати України;
  • Представники українського бізнесу – виробники, власники торгових мереж, логістичних компаній;
  • Фахівці в галузі митного права.

Під контрабандою ми розуміємо не тільки товари, зазначені в статтях Кримінального Кодексу України, а й будь-яке переміщення товарів з порушенням правил митного очищення та несплатою (частковою сплатою) митних платежів.

Зібрані на цьому етапі дані дозволяють зробити висновок, що вирішення проблеми контрабанди неможливе без комплексного підходу, який включає, серед іншого, зміну законодавства України. Це питання не тільки митних платежів, а й захисту національного виробника, легального продавця, створення робочих місць для громадян.

Ми запрошуємо приєднатися до роботи групи особисто, або за допомогою своїх пропозицій, які можна відправити на пошту UIF: [email protected]

Група поза політикою та відкрита для участі! Ми розглядаємо проблему боротьби з контрабандою без прив’язки до конфігурації більшості в Парламенті або прізвища президента країни.