» Новини » Що робити з Донбасом та Кримом після деокупації: світова практика правосуддя перехідного періоду

Що робити з Донбасом та Кримом після деокупації: світова практика правосуддя перехідного періоду

1 червня в аналітичному центрі “Український інститут майбутнього” відбувся круглий стіл на тему “Правосуддя після деокупації: світова практика”.

Експертна група адвокатів, вчених та правозахисників України вперше оголосила результати дослідження проблеми встановлення правосуддя у перехідний період.

Модератор: експерт “Українського інституту майбутнього” програми реформування правоохоронної та судової систем, кандидат юридичних наук Олександр Євсєєв.

Спікери:

Олег Мартиненко – доктор юридичних наук, професор, керівник аналітичного департаменту УГСПЛ, учасник бойових дій
Алла Блага – доктор юридичних наук (УГСПЛ)
Ольга Семенюк – правозахисник (м. Луганськ)
Олена Овчаренко – кандидат юридичник наук, доцент (м. Одеса)
Ярослав Мельник – кандидат юридичних наук, викладач Київського національного університету ім. Т. Г. Шевченка.

Оратори обговорили питання “Чи готові українці сприйняти міжнародний досвід у сфері примирення та збройних конфліктів?” і запропонують рішення – прийнятну модель відновлення правосуддя після закінчення війни в Україні, деокупації Донбасу та анексії Криму.

Під час круглого столу було презентоване “Базове дослідження із застосування правосуддя перехідного періоду в Україні”, підготовлене за участю групи правознавців (Жанна Балабанюк, Алла Блага, Микола Гнатовський, Тамара Губанова, Олександр Євсєєв, Катерина Кармазіна, Антон Кориневич, Софыя Куліцька, Антон Левін, Роман Лихачов, Олег Мартиненко, Ярослав Мельник, Віра Михайленко, Олена Овчаренко,Павло Пархоменко, Нела Поробіч-Ісакович,Світлана Рибалко, Наталя Сатохіна, Ольга Семенюк, Олена Уварова, Оксана Щербанюк.

Запрошені: працівники Міністерства юстиції, Генеральної прокуратури, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, Міністерства інформаційної політики України, Управління цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України, експерти міжнародних та національних неурядових організацій.

Сторінка події на Facebook:

https://www.facebook.com/events/13292869727522

Долучайтеся до сторінки Ukrainian Institute for the Future у Facebook.com/UkrainianIF

Український інститут майбутнього – це незалежний аналітичний центр, що прогнозує зміни і моделює можливі сценарії розвитку подій в Україні; надає компетентну оцінку українським подіям, формулює конкретні рекомендації до дій; пропонує ефективні рішення; пропонує майданчик для дискусій на актуальні теми.

Місія “Українського інституту майбутнього” – проектування успішного майбутнього України, через експертні дослідження і дискусії, що стимулюватимуть ухвалення якісних політичних рішень як в українській, так і в міжнародній політиці.

Являє собою спільний проект представників українського бізнесу, політики і громадського сектора. Заснований у 2016 році.